Vecka 04 - Ärtsoppa och pannkaka

Ärtsoppa och pannkaka kan det vara något? Jo bor man här nere och gillar det åker man på Svensföreningens månadsmöten. Så i torsdags åt vi gott. När det blev dags för information åkte vi hem. Det var folk från ambassaden i Bangkok som informerade vilket vi hört 2 gånger förut. I stället blev det en lugn kväll på altanen.

Tog med kameran till vårt veckobesök hos massörerna. Ploj hon som äger massaget tog hand om kameran.
Klicka på bilden för att få den större eller för att återgå.

Ploj                                                     Annalisa oljemassage      Staffan Thai                         



Händer, armbågar, fötter och knän används vid thaimassage.

En eftermiddag samlades TYT-gänget hos Barbro & Per för att skriva ut resehandlingar för Vietnamresan, de har den enda skrivaren som TYT-gänget förfogar över.

Tillsammans med Birgitta & Erik åkte vi upp till Black Mountain för att titta på golfklubbor. Dom var alldeles för dyra, men flickorna dom handlade varsin golfkjol, dyrt. Avnjöt eftermiddagskaffe med glass "också dyrt" innan vi åkte hem.



Lördag hade vi avskedsmiddag med Elisabeth & Ove som åker hem till Sverige på måndagnatt. Vi åkte ner med vår taxi, Ehk. Gick runt på stan och naturligtvis handlade damerna av vår skjortförsäljerska. Fortsatte till lilla nattmarknaden och handlade även där innan vi styrde stegen till gula restaurangen ( de har gula dukar ) där kyparen talar flytande svenska eftersom han hade bott 12 år i Sverige. Vi tog in 5 olika rätter som vi sedan gemensamt tog av. Jättegott.
Nu hade vi tänkt oss en drink på Hiltons Skybar på 17:e våningen men fick nöja oss med baren därnere då takterassen var reserverad. Nåja vi njöt av drinken och av uppträdandet, 2 flickor och pianospelade man som sjöng ABBA.
Sen var det bara att ringa efter Ehk och åka hem.


Ehk och hans taxi        Lilla nattmarknaden    


Väntar på riktig säng        Gula restaurangen         Hiltonbaren                Elisabeth & Ove 

Vecka 03 Kryssning - sjukhusbesök

Den här veckan har varit "jobbig" dvs vi har gjort mer än en sak per dag. Dagarna har börjat med de vanliga morgonaktiviteterna.
Måndag hade S ett Skypesammanträde med Östhammars Segelsällskap. Tisdag boule och golfträning.

Onsdag hade vi en underbar dag på sjön med Peter Rehns båt Siam Princess som han kör charter med.
Vi hämtades och levererades till BTV2. Hamnen ligger i en flodmynning i Pran Buri. Vi var 14 från BTV2.
Färden gick mot Dolfin Bay men några delfiner såg vi inte. Båten ankrades upp utanför apön. Några gick iland för att mata aporna, andra badade från båten.
Här bjöds också på en god buffé

Förstora bilderna genom att klicka på dom.


BTV2 gänget placerade            I hamnen ligger ca 600         Apön
på de bästa platserna               fiskebåtar


Gänget under tak                  Peter Rehn och Erik              Elisabeth och Annalisa  

På kvällen kom Barbro och Per och så var TYT samlat igen.



Torsdag på massage och sedan till Bangkok Hospital i Hua Hin med Annalisas stortå. Hon hade tagit pedikyr och de hade grävt för mycket under en stortå så hon fick inflammation. Läkaren skar bort varblåsan och sedan fick vi gör två återbesök för omläggning.



Entrén till nya sjukhuset med uniformprydd vakt  Receptionen                 A:s stortå


Fredag områdesfest.

T.v. Khun Waw värdinnan.     Hungriga              Grillkocken           Vårt bord 



Lördag
Evert Taubesällskapet i Bangkok underhöll oss på svenskföreningen med Taubevisor.


Utslagningsfrågor för 2-3 pris i Taubetävlingen.

Söndag
Nu har det blivit lite varmare. Temperaturen är ca 25 grader på mornarna vilket är skönt när man badar i poolen. 

På kvällen var vi med vänner till restaurang Hin Lek Fai en italiensk restaurang som ligger ca 500 hemifrån.
Därefter blev det kortspel "Gurka" på Larssons altan.



Vecka 02 Nattmarknad - Baan Thai Village 2 - BTV2

Nu har vi varit här i en månad. Dagarna börjar flyta på. Gymmet - poolen - frukost 6 dagar i veckan, men inte på söndagar, jo frukost förståss. Så idag har vi tagit igen oss.

Korv med Chili

Klicka på bilden blir den större.
Staffans frukost. Chillikorv- och äggmacka. Annalisa har släpat med sig råggryn, havregryn, äppelmos- och lingonkorvar.


I måndags kom våra vänner Erik & Birgitta hit och nästa vecka kommer Per & Barbro så då är ordningen återställd när TYT är återsamlade. TYT= The Yellow Team eftersom vi ofta bär de gula kungatröjorna när vi reser.

Aktiviterna har varit golfkursen, boulspel och massage. S har lagt ner mycket tid med planeringen och bokning av TYT:s Vietnamresa. Vi flyger till Hanoi den 7/2 och reser hem från Ho Chi Ming City ( Saigon ) den 18/2. Däremellan skall vi ta oss den ca 150 mil långa vägen mellan städerna. Tyvärr är vi lite sent ute för en del flighter vi ville åka med är redan fullbokade, men det löser dig.

I går kväll var vi ner till nattmarknaden och köpte tröjor och badshorts. Vi var tillsammans med Birgitta & Erik. Åt på en liten servering med 4 bord där det normalt bara är thailändare. Det är på de små restaurangerna man får god thaimat. Som efterrätt tog vi bananpannkaka med sirap.


På väg                            nattmarknaden


Shortsståndet                 Skaldjurrestaurang    Lobster                         Vår restaurang


Bananpannkaka          Birgitta-Annalisa-Staffan-Erik

I kväll går vi och några grannar till miss Mjau och handlar kvällsmat som vi skall äta på vår altan. Stina & Jan skall berätta om sin tre veckors resa i Thailand med ryggsäck.

Lite mer bilder från vårt village


Huset                              Vår gata                         Poolen


Tempelträd                      Fjäril?





Vecka 01 Black Mountain - hemma hos oss





Nyårsveckan

Julpynt av olika mängder förekom inom området. Massor av belysning och blinkade granar. Annalisa tyckte att vi också skulle dekorera. Resultatet nedanstående.




Vårt husdjur ödlan, som sover på staketet, fick en kompis en kväll. Vi trodde det var en av honorna som tappat svansen men tittade man närmare verkade det vara en sorts groda och den hade en annan typ av tassar. Den höll sig fast i lodrätt ställning.

Våra andra husdjur är Geccoödlorna. De har en totallängd på 5-8 cm. Vi har 4-5 som klättrar på altantaket och väggarna när skymningen kommer. Några bor i spotlighten och bakom namnskylten. Det är alltid intressant att se hur dom oftast springer undan för varandra. men en kväll såg vi två som inresserade sig för varandra. Parningsakten höll på ca en kvart sedan blev de så exalterade att de glömde bort att de var på en lodrät vägg och tappade taget och ramlade ner på altangolvet, ca 2,5 m.


Groda? + Albert                Frieriet        
Tryck på bilden för att förstora.                          

Takiab Beatch fick ett besök. Vi solade oss under parasollen, åt god mat och gjorde en vandring ner mot nya golfbanan vid militärförläggningen innan vi for hem och badade i poolen. Hann förståss med att köpa två skjortor.



Takiab  Apberget                 Fiskehamnen                Trångt mellan stolarna    Strandförsäljarna vilar sig

Nyårsafton var vi hembjudna till Elisabeth och Ove. Vi åkte gemensamt till en restaurang bredvid Hilton där vi åt gott. Tog en Irich Coffe på en bar och träffade Elisabeths och Oves "adoptivbarn"  två ungdommar som bor granne med dom och som varit ute och rest i 9 månader

Nyåret firades in på stranden vid Sofitel med tusentals andra. Massor av fyverkeri













RSS 2.0